טיפים לבחירת סירים ומחבתות
באדיבות קוצ’ינה מיה
בעת בחירת סירים ומחבתות כדאי לשים לב לכמה המלצות, על מנת לרכוש כלי בישול איכותיים המתאימים לצרכיכם.
הגדירו לעצמכם, אילו כלי בישול אתם צריכים. אם אתם נוהגים לבשל ארוחות משפחתיות גדולות לעיתים קרובות, מומלץ לרכוש סירים וומחבתות גדולים, אך אם אתם מבשלים לאדם אחד או שניים, כלי בישול בגודל בינוני או קטן יספיק בהחלט. אם אתם אוהבים מזון צלוי, אז כדאי לרכוש פלטת גריל בריאותית, ולמי שאוהב לבשל תבשילי דגים או ממולאים, הסוטאז’ יהווה כלי בישול אידיאלי.
בריאות מעל לכל – יש להקפיד שכלי הבישול אינם מכילים חמרים מזיקים או מתכות כבדות, עופרת, קדמיום ו-FFOA, שעלולים לזלוג למזון. בשוק קיימים סירים מחמרים שונים, ויש לוודא כי כלי הבישול מצופה בציפוי איכותי, חזק ועמיד, ומומלץ לבחור בכלי בישול עם 3 ציפויים להבטחת כלי בישול עמיד ובריא.
חשוב לוודא שהסיר או המחבת שברצונכם לרכוש, מתאים ל סוג הכיריים בבית. תחתית אינדוקציה מתאימה לכל סוגי הכיריים, אך לא להפך. לעיתים קרובות, סירים פשוטים אינם מתאימים לכיריים העובדים בטכנולוגיית אינדוקציה, וחשוב לבדוק את התאמת הסיר טרם הקניה.
חשוב לבחור בכלי בישול עם ציפוי NON-STICK אשר מאפשר בישול בריא ומופחת בשמן, ללא הידבקויות של המזון לדפנות הכלי.
מומלץ לבחור בכלי בישול חזקים ועמידים, אשר ישרתו אתכם לאורך זמן ויהיו עמידים בפני שחיקה . סירים בציפויי טיטניום למשל, חומר החזק יותר מפלדה ובעל עמידות גבוהה, יבטיח להם ליהנות מכלי הבישול שנים רבות.
ניתן למצוא היום סירים ומחבתות, אותם ניתן להכניס לתנור ולחמם בטמפרטורה גבוהה – דבר המאפשר גמישות ובישול מגוון רחב של מאכלים.
מומלץ לבחור בכלי בישול קל לניקוי, אשר ניתן בעת הצורך להדיחו במדיח כלים.
אחריות – חשוב לרכוש כלי בישול ממותג איכותי, העומד מאחורי כלי הבישול שלו ומעניק אחריות וחלפים בעת הצורך.